Al 125 jaar een totaalleverancier van hout en bouwmaterialen!

Huistoppers

Witzand beschikt over verschillende eigen plaatmaterialen. Lees hieronder meer informatie over de verschillende soorten plaatmaterialen. 

Verfplex is een exterieur verlijmde multiplexplaat opgebouwd uit duurzame hardhouten fineren en voorzien van een hoge kwaliteit grondlaag. Verfplex onderscheidt zich door zijn uitstekende constructieve eigenschappen van de gangbare interieur multiplex platen. Lees voor meer informatie onze Verfplex pagina

Multicompact is een zelfdragend High Pressure Laminate van massief kunststof. Het materiaal is weerbestendig en vorm-, slag- en stootvast. De kern van de plaat bestaat uit meerdere celluloselagen die met fenolharsen zijn geïmpregneerd. Deze kern wordt aan beide zijden voorzien van een gekleurde melamine toplaag. Tot besluit wordt onder hoge druk en hitte het materiaal samengeperst tot een homogene plaat.

Aluply massief

AluPly Massief is een oersterke en zeer stabiele multiplex deurplaat. De deurplaat is opgebouwd uit 21 duurzame Okoumé fineren en twee dampremmende aluminium lagen die extra stabiliteit bieden. AluPly Massief is bij uitstek zeer geschikt voor het maken van binnendeuren en buitendeuren. Het maken van een glasopening of brievenbussleuf kan eenvoudig worden uigevoerd. Lees voor meer informatie onze AluPly Massief pagina.

Primeplex

PrimePlex is een watervast verlijmd door en door Frans okoume multiplex voorzien van een met kunsthars geïmpregneerde witte film. Door de speciale film heeft de plaat een glad oppervlak waarbij de onderliggende fineerlaag vrijwel onzichtbaar wordt. In combinatie met een optimale verfhechting ontstaat er een strak en duurzaam schilderresultaat en dat met een minimum aan arbeid. Op deze plaat wordt 1000 weken garantie gegeven. PrimePlex is gezien deze eigenschappen een goede keuze voor duurzame buitenapplicaties zoals boeidelen en gevelpanelen. Uiteraard is PrimePlex ook zeer geschikt voor hoogwaardige interieurtoepassingen. Lees voor meer informatie onze PrimePlex pagina.

interprime

InterPrime is een uit Populieren fineerlagen opgebouwd multiplex afgewerkt met een goed gesloten duurzaam dekfineer en aan beide zijden voorzien van een lichte grondverf op waterbasis. Met een dikte van minimaal 80 mu grondlaag zijn de platen direct af te werken in de door u gewenste kleur. Het voordeel van het gebruik van Populieren binnenlagen is dat de plaat aanzienlijk lichter van gewicht is dan vergelijkbare binnenplaten. Interprime is uitsluitend geschikt voor binnenwerk.

QuickFloor

QuickFloor is een uiterst vlakke en stabiele plaat opgebouwd uit duurzame PEFC™ Frans Grenen fineren. In combinatie met de goede pasvorm van de veer en groefverbinding laat QuickFloor zich gemakkelijk en snel verwerken. In de loop van de jaren heeft deze dak- en vloerplaat zijn plaats op de Nederlandse markt bewezen. In nauwe samenwerking met de producent is het product steeds verder aan de wensen van onze klanten aangepast. Om het kwaliteitsvoordeel ten opzichte van andere platen te verduidelijken, heeft het de naam QuickFloor gekregen. Voor de beste prijs-kwaliteitverhouding in constructietriplex hoef je dus slechts één naam te onthouden!

quickplex

QuickPlex is een Frans Okoume multiplex met een unieke gladde witte grondverflaag. QuickPlex is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. De uiterst gladde grondverflaag garandeert een mooi en strak eindresultaat waarbij de onderliggende fineerlaag vrijwel onzichtbaar wordt. Door een optimale verfhechting ontstaat er een zeer duurzaam schilderresultaat. QuickPlex is een multifunctioneel inzetbaar kwaliteitsproduct dat gunstig geprijsd is ten opzichte van de duurdere garantieplaten.

starplex

StarPlex is een uit door en door duurzame fineren opgebouwd multiplex. Het dekfineer is volledig gesloten wat een verdere afwerking ten goede komt. Het product is met name bedoeld voor interieur (af)timmerwerk. Door de watervaste verlijming is StarPlex ook in licht vochtige omstandigheden te gebruiken mits goed dekkend afgewerkt. Voor deze toepassing is het gebruik van onze buitenspecials SuperPlex en PrimePlex niet altijd noodzakelijk. Door zijn universele gebruik en constante kwaliteit heeft StarPlex inmiddels een succesvolle positie in het aanbod van de plaatmaterialen weten te verwerven.

grandplex balk

GrandPlex is een watervast verlijmd door en door Frans Okoume multiplex van hoge kwaliteit en bovendien voorzien van het FSC®-keurmerk. Dit maakt GrandPlex praktisch geschikt voor iedere toepassing. GrandPlex kan zowel blank als dekkend worden afgewerkt. Met inachtneming van de verwerkingsvoorschriften is GrandPlex een goede keuze voor duurzame buitenapplicaties zoals boeidelen en gevelpanelen. Uiteraard is GrandPlex ook zeer geschikt voor hoogwaardige interieurtoepassingen.

tubefloor-logo

Tubefloor is een sterke vloerverwarmingsplaat die geschikt is voor alle ondergronden. TubeFloor® heeft een hoge opslagcapaciteit voor energie door warmteaccumulatie en is daardoor energiezuinig en voordelig. Lees voor meer informatie onze Tubefloor pagina.