Al 129 jaar een totaalleverancier van hout en bouwmaterialen!

Isolatie van grasvezels

Gramitherm biedt natuurlijke isolatiepanelen, gemaakt van grasvezels. Het product biedt een uitstekende bescherming tegen kou en geeft verkoeling tegen hitte. De materialen in de panelen zorgen voor een porierijke structuur waardoor de panelen op efficiënte wijze ongewenste geluiden absorberen. Gramitherm is het eerste 100% zuivere isolatiemateriaal, waardoor het op dit moment de milieuvriendelijke oplossing is voor het isoleren van gebouwen.

De isolatiepanelen zijn gemaakt van het gras dat afkomstig is van maaisel van natuurgebieden en bermen. Door een afvalproduct te gebruiken als grondstof voor een nieuw product levert Gramitherm een bijdrage aan de circulaire economie. 

Uit één hectare grasland kan ongeveer 200m³ Gramitherm worden geproduceerd. De verteerbare bestanddelen worden in het productieproces gescheiden van de vezels en afzonderlijk gerecycled. Zo worden alle bestanddelen van de grondstof benut en blijft er geen afvalproduct over. Dankzij de opslag van de CO2 draagt Gramitherm bij aan een vermindering van het broeikaseffect en heeft het een positieve invloed op het milieu

Voordelen

  • Flexibele isolatiepanelen van grasvezels
  • Veelzijdige toepassingen bij bouw en renovatie
  • Isoleert kou en hitte efficiënt
  • Uitstekende geluidsdemping
  • Milieuvriendelijk, snel en makkelijk te verwerken
  • CO2 -neutraal, lager primair energiegebruik

Hoe kunnen wij jou helpen?

Leg jouw vraagstuk voor aan onze specialisten. Wij helpen jou graag!