Al 130 jaar een totaalleverancier van hout en bouwmaterialen!

Witzand Bouwmaterialen is leverancier van prefab HSB-elementen in de breedste zin van het woord. HSB staat voor houtskeletbouw. Voor al jouw prefab HSB-elementen ben je bij Witzand dus aan het juiste adres.

Deze prefab HSB-elementen worden gebruikt in een bouwmethode waarbij hout, isolatie, folies en gevelbekleding de belangrijkste materialen zijn. Een HSB-element bestaat uit een houten frame. Witzand past hoofdzakelijk eigen materialen toe in HSB-elementen, waarbij kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. Ook wordt hiervoor het beste hout gebruikt, precies zoals je van ons gewend bent.

We leveren HSB-elementen voorzien van diverse soorten gevelafwerkingen. Voor iedere aanvraag maken we een project specifieke aanbieding en denken we mee in de toepassing van de materialen. Dit kan variëren van een complex utiliteitsbouw tot een schoolgebouw of een enkele woning. We zijn niet voor niets sterk in prefab!

Voordelen prefab HSB-elementen

Het bouwen met prefab HSB-elementen biedt vele voordelen. Dit is ook de reden dat hier steeds vaker voor wordt gekozen. Het bouwen met prefab HSB-elementen is kostenbesparend op meerdere vlakken:

  • Het levert een aanzienlijke verkorting op van de bouwtijd ten opzichte van de traditionele manier van bouwen.
  • Eigen personeel is elders inzetbaar.
  • Het biedt een snellere doorlooptijd.
  • De bouwelementen zijn zeer flexibel in opbouw, doordat er gewerkt wordt met demontabele verbindingen. Daarnaast stimuleert Witzand hiermee het hergebruik van prefab bouwonderdelen wat het proces van circulair bouwen bevorderd.
  • De prefab HSB-elementen kunnen Just-In-Time (JIT) worden geleverd. Dit houdt in dat het product zo precies op tijd wordt geleverd bij u op de bouw. Hierdoor worden alle interne voorraden geminimaliseerd, wat de tussentijdse opslag overbodig maakt.
  • Doordat alles strak wordt gepland zijn er minder transportbewegingen nodig op de bouw, van de bouw en naar de bouw.
  • Er zijn diverse gevelafwerkingen mogelijk.
  • Wanden worden geproduceerd onder geconditioneerde omstandigheden.

Circulair bouwen

Deze bouwmethode bevordert het circulair bouwen en is dus beter voor het milieu. Zo ben je meteen duurzaam bezig, wanneer je besluit te kiezen voor deze prefab HSB-elementen. Houtbouw is namelijk milieu- en energievriendelijk doordat het vervaardigen van deze houtmaterialen weinig energie kost. Daarnaast wordt de impact op het milieu zo laag mogelijk gehouden, doordat er in een vroegtijdig stadium wordt nagedacht over de materiaalkeuzes.

Meer informatie over HSB-elementen

Wil je na het lezen van deze pagina toch graag meer weten over prefab HSB-elementen? Dan helpen onze specialisten jou graag met deskundig advies. Bel ons, stuur een e-mail of vul ons contactformulier in!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Leg jouw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren je graag.