Al 129 jaar een totaalleverancier van hout en bouwmaterialen!

De houtsoort dat op dit moment het meeste wordt gebruikt is vurenhout. Vurenhout is zachthout dat afkomstig is van de fijnspar Picea Abies. Wanneer je kiest voor vurenhout, dan kies je voor veelzijdig hout met diverse voordelen. Bij Witzand Bouwmaterialen heb je de keuze uit ruw, SLS en CLS hout van klasse B en/of C in diverse kopmaten en lengtes.

Voordelen vurenhout

Eén van de voordelen van vurenhout is het gemak van het hout, doordat vurenhout zeer makkelijk te bewerken is. Daarnaast is vurenhout zowel binnen als buiten toepasbaar, zoals bijvoorbeeld voor een trap of een overkapping. Verder is vurenhout een sterke soort en ook nog eens zeer voordelig.

Bewerkingen hout

Witzand Bouwmaterialen biedt jou een compleet assortiment vurenhout in diverse soorten en maten, ruw of geschaafd, waardoor je altijd het juiste hout vindt voor jouw project. Heb jij vurenhout nodig met bepaalde bewerkingen? Ook daarvoor bieden wij met onze houtbewerkingsafdeling de oplossing. Zo kun je bij ons terecht voor het laten zagen van vurenhout, het schaven en voor het wolmaniseren. Tevens kun je terecht bij Witzand Bouwmaterialen voor gevingerlast vurenhout. Dit vurenhout is met de volgende vingerlastechniek bewerkt: het aan elkaar verlijmen met vingerlasverbindingen.

FSC® en PEFC keurmerken

Ons assortiment bevat vurenhout dat FSC® gecertificeerd is en dit betekent dat het hout uit goed beheerde bossen afkomstig is. Daarnaast biedt ons assortiment vurenhout dat PEFC gecertificeerd is en dit keurmerk geeft aan dat duurzaam bosbeheer wordt bevorderd. Beide keurmerken zijn zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat we jou en onze volgende generaties in de toekomst kunnen voorzien van vurenhout.

Vurenhout van Witzand Bouwmaterialen

Op zoek naar vurenhout van hoogwaardige kwaliteit? Dan ben je bij Witzand Bouwmaterialen aan het juiste adres. Wij zijn specialist in diverse houtsoorten en helpen je graag met deskundig advies, zodat jij zo snel mogelijk aan de slag kan met het beste hout! 

Neem contact op met onze hout specialisten door te bellen, een e-mail te sturen of door ons contactformulier in te vullen. Wij helpen jou graag met al jouw vraagstukken. Of bestel makkelijk en snel je vurenhout in onze webshop!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Leg jouw vraagstuk voor aan onze hout specialisten. Wij helpen jou graag!