Al 130 jaar een totaalleverancier van hout en bouwmaterialen!

header-breaam-excellent-certificaat-witzand-bouwmaterialen

Witzand Almelo behaalt BREEAM certificaat!

Het nieuwe pand van Witzand Bouwmaterialen in Almelo is officieel BREEAM gecertificeerd.
Witzand Bouwmaterialen heeft de Nieuwbouw Uitbreiding van vestiging Almelo laten bouwen volgens de eisen van BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie. Dit is hét keurmerk om nieuwbouw te beoordelen op duurzaamheidsprestatie. Dit hebben we toch maar mooi bereikt, een prestatie waar we trots op zijn!

Onze ambitie

Streven naar duurzaamheid is één van onze ambities. Het BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie certificaat helpt deze ambitie tot uiting te brengen door de duurzaamheidprestaties van het gebouw objectief en meetbaar te maken. Bovendien is het als bedrijf dat milieubewustzijn hoog in het vaandel heeft staan ook interessant om dit thema te kunnen toepassen op het eigen nieuwbouwproject.

Het duurzame resultaat

Met de nieuwbouw uitbreiding van de vestiging in Almelo is het duurzame resultaat hoog ingezet door te streven naar BREEAM Excellent beoordeling. Om kans te maken op deze 4 sterren beoordeling moet er een minimale score van 70 procent worden behaald. Met bovengemiddelde scores op energie (96,15%), transport (89,02%), water (87,50%) landgebruik en ecologie (81,82%) is het certificaat behaald!

Witzand Bouwmaterialen Almelo heeft het BREEAM certificaat behaald voor beide fases:

  1. Het certificaat voor de Nieuwbouw & Renovatie Ontwerpfase is behaald op 24 april 2017.
  2. Het certificaat voor de Nieuwbouw & Renovatie Opleverfase is behaald op 19 december 2019.

Om deze certificering mogelijk te kunnen maken, zijn er verschillende innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen toegepast. Een aantal van deze oplossingen zijn:

  • Witzand Bouwmaterialen Almelo maakt geen gebruik meer van fossiele brandstoffen. Alle energie wordt ter plaatse opgewekt door middel van aardwarmte en zonne-energie.
  • Alle toegepaste installaties voor warmte en ventilatie zijn vraag gestuurd, waardoor er nooit meer energie wordt gebruikt dan noodzakelijk.
  • Klimatisering binnen Witzand Bouwmaterialen Almelo is gerealiseerd door middel van vloerverwarming en klimaatplafond. Het klimaatplafond is ten behoeve van de naregeling van de binnentemperatuur.

Witzand Bouwmaterialen in Almelo is met het BREAAM-NL Nieuwbouw en Renovatie onderdeel van de 527 gecertificeerde projecten in Nederland. Dit certificaat is een mooie stimulans om te blijven streven naar duurzaamheid!

Meer informatie over het BREEAM certificaat?

Vind je het interessant om meer te weten over het BREEAM certificaat, lees dan de onze pagina over BREEAM. Een kleine impressie van het nieuwbouw en uitbreiding project vind je onderaan deze pagina. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met één van onze medewerkers. Wij staan jou graag te woord!