Al 129 jaar een totaalleverancier van hout en bouwmaterialen!

Realta Mapei NL & Witzand

Een erg leuk artikel van Sakol met daarin een interview van twee directeuren van Witzand! 
Klik snel op de onderstaande afbeelding om het te lezen.


 

Familiebedrijven zoeken elkaar op

KRACHTEN BUNDELEN VOOR KWALITEIT EN CONTINUÏTEIT

SAKOL staat al veertig jaar voor ‘Samenwerkende Kollega’s’ en tot op de dag van vandaag stroomt die samenwerking nog steeds als bloed door de aderen van de bouwgroothandel. Eén van SAKOL’s eerste leden was in 1979 Witzand Bouwmaterialen. Wij zijn ze er trots op dat hun bedrijf, met inmiddels zes vestigingen en twee showrooms, is uitgegroeid tot de beste houtleverancier van Nederland (2018-2019). Krachten bundelen maakt partijen sterker en dat dit voor meer kwaliteit en een betere klantbediening zorgt, daar weten ze bij familiebedrijf Witzand alles van. De lat ligt hoog. Niet voor niets werken zij al 20 jaar nauw samen met een partner die er net zo over denkt als zij: Mapei.

>> "WIJ ZOEKEN ALTIJD EEN ZO LANGDURIG MOGELIJKE SAMENWERKING"

Naast economische winst ook maatschappelijke winst

Bij Witzand, dat zowel de professionele markt als de doe-het-zelfbranche bedient, is de artikel- en schappresentatie van Mapei een ware eyecatcher. “Het uitgekiende assortiment van dit A-merk bestaat uitsluitend uit hoogwaardige producten die kwaliteit uitstralen. De producten zijn net zo solide en professioneel als de Mapeiorganisatie zelf,” vindt Hans Morsink, Bestuursvoorzitter van SAKOL. “Wij zoeken altijd een zo langdurig mogelijke samenwerking met zo min mogelijk partners. Met Mapei is die samenwerking goed, lang en heel intensief. Wij begrijpen elkaar. Doordat ook Mapei van oudsher een familiebedrijf is, hebben we het gevoel dat we dicht bij elkaar staan. Met hun specialistische kennis zijn ze voor ons van bijzondere waarde. Mapei’s productsortering tref je dan ook niet op elke hoek van de straat. Het bedrijf heeft een selectief distributiebeleid en we zijn heel bewust met elkaar het partnerschap aangegaan. Zo dragen we bij aan elkaars succes. Er zijn veel lijmen en kitten op de markt, maar de producten van Mapei zijn commercieel zeer interessant. Niet alleen omdat de verhouding prijs/kwaliteit prima is, maar ook omdat ze duurzaam zijn.”

Samen toonaangevend in Twente

In Almelo zijn de Witzand-ondernemers ervan overtuigd dat belangrijke pijlers als expertise, kwaliteit en duurzaamheid bijdragen aan een stabiele (bouw)economie. Directeur Bouwmaterialen, Henk de Wilde, weet ook dat het beschikken over
specifieke competenties van levensbelang is, om als familiebedrijf te blijven voortbestaan: “Essentieel is maatschappelijke betrokkenheid, innovatief zijn en sterk in langetermijndenken. Daarnaast realiseren wij ons dat elke doorbraak niet alleen
veroorzaakt wordt door strategie en technologie. Wij vinden namelijk de manier waarop we als medewerker én als mens met elkaar samenwerken, minstens zo belangrijk. Pas als dat goed gaat, halen we het beste uit onszelf én uit ons werk.” Ook Mapei is van mening dat de belangrijkste schakels in de keten van het bouwproces steeds de medewerkers zijn. Dat zijn niet alleen technisch bekwame gesprekspartners voor architecten, ingenieurs en aannemers, maar ook voor de medewerkers van de bouwmaterialenhandel in Oost-Nederland.

Slim werken

Henk de Wilde: “De zzp-markt is tijdens de bouwcrisis behoorlijk gegroeid en daarmee steeg de afhaalomzet alleen maar. Ons bedrijf groeide mee. Een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering bestaat nu ook uit ijzerwaren en gereedschappen. Markten lopen steeds meer in elkaar over. De bouwwereld verandert. We staan al lang niet meer alleen op de steigers en kijken verder dan ons eigen bedrijf groot is. Wij, als jubilerende SAKOL-groep, feliciteren Mapei met haar tien-jarig bestaan in Nederland en proosten op nog vele jaren inspirerende samenwerking.”