Al 129 jaar een totaalleverancier van hout en bouwmaterialen!

Renoveren wordt steeds belangrijker voor een duurzame toekomst. Een groot deel van de bestaande woningen voldoet niet aan de gestelde eisen op het gebied van duurzaamheid. Witzand heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt op het gebied van renovatie. Sinds een aantal maanden is Tom renovatiemanager bij Witzand. Wij vroegen hem naar zijn ervaring en wat zijn functie precies inhoudt:

Wie ben je en wat is je functie binnen Witzand?

Ik ben Tom Hollink en renovatiemanager bij Witzand bouwmaterialen. In mijn functie ondersteun ik onze buitendienstmedewerkers met de vragen die ze bij hun klanten krijgen op het gebied van renovatie. Dit kan gaan over producten en hun toepassing of over onze logistieke maatwerk oplossingen die we in een menukaart hebben staan voor een efficiëntere bouwstroom. Daarnaast ben ik intern het aanspreekpunt voor lopende renovatieprojecten. Ik coördineer de bestellingen, zorg dat materialen in samenwerking met onze productspecialisten beschikbaar zijn en overleg met uitvoerders en projectleiders wanneer ze welke materialen op de bouw geleverd willen hebben. Voordeel is dat uitvoerders maar 1 aanspreekpunt hebben binnen Witzand en wij op deze manier de lijntjes voor de klant kort houden.

Waarom is renoveren zo belangrijk?

Ten eerste is renovatie nodig om een verouderde woonomgeving weer woonbaar te maken voor de toekomst. Ten tweede om de woning of het gebouw te verduurzamen met als doel het energie verbruik te reduceren. Dit is nodig om de uitgesproken doelstellingen van de overheid te behalen. Met deze doelstellingen wil de overheid ervoor zorgen dat alle woningen en gebouwen energie neutraal zijn. Dit is een zeer grote uitdaging en zal betekenen dat er jaarlijks meer dan 200.000 woningen verduurzaamd moeten worden. 

Ook zorgt het voor verschillende voordelen voor de bewoner. Door renoveren wordt het wooncomfort verhoogd en zorgt een thermisch goed gerenoveerde woning voor een besparing op energierekening.

Hoe helpt Witzand deze doelstellingen te behalen?

Witzand heeft de laatste jaren al veel verschillende en uitdagende renovatieprojecten mogen voorzien van kennis en verschillende partners mogen ontzorgen op het gebied optimale bouwlogistiek. Hierbij luisteren we altijd eerst naar de uitvraag en wensen van onze klant en hun opdrachtgevers. Aan de hand van de ervaring van de uitgevoerde projecten is een renovatieconcept ontwikkelt dat we aan elke wens of eis kunnen aanpassen waardoor voor elk project maatwerk geleverd kan worden.

Moet een project voldoen aan een duurzame of circulaire ambitie dan hebben we daar de juiste materialen voor of zorgen we dat materialen, die normaal in de container belanden, weer een nieuw “leven” krijgen. Is het een logistieke uitdaging dan pakken we onze logistieke menukaart erbij. Verpakken per woning, lossen op hoogte, aanleveren met elektrische kooij-aap of hybride vrachtwagen. We hebben een oplossing voor bijna elk logistiek vraagstuk.

Een vraagstuk die we veel krijgen is de vraag of de woning aan het eind van de dag weer bewoonbaar kan zijn. Om dit te realiseren zoeken wij net zo lang binnen ons productengamma tot we de juiste materialen of werkwijze hebben gevonden om dit te realiseren en van het project een succes te maken.

Wat maakt Witzand een goede renovatiepartner?

Als familiebedrijf kunnen wij ons onderscheiden met onze medewerkers en hun kennis van de markt. Wij staan dicht bij onze klanten en leveranciers en door open het gesprek in te gaan komen we vaak met de juiste informatie of een (duurzame) oplossing. Vaak kunnen wij voor calculatie al kennis oplossingen inbrengen die de aannemer kan gebruiken in de aanbieding naar zijn opdrachtgever. Net iets doen waar een ander niet aan denkt.

Wij hebben zoveel producten in ons assortiment dat we voor elk probleem wel een (maatwerk) oplossing hebben. Om de juiste materialen te vinden hebben wij veel verschillende productspecialisten die kunnen adviseren op het duurzaam inzetten van deze materialen.

Wat Witzand ook uniek maakt is de mogelijkheden op het gebied van houtbewerking. De houtbewerkingsafdeling van Witzand beschikt over diverse machines, zoals een Hundegger, waarmee we veel verschillende houtbewerkingen kunnen uitvoeren. Dit biedt unieke mogelijkheden. 

Meer weten over renovatie van witzand?

Bekijk onze renovatiefolder!