Al 130 jaar een totaalleverancier van hout en bouwmaterialen!

Drie partijen bundelen krachten

Leveranciers Elka-Holzwerke, Pro clima en GUTEX bundelen hun krachten om in te spelen op de groeiende vraag naar natuurlijke bouwmaterialen. Door gezamelijk hun kennis en producten in te zetten, streven ze ernaar om duurzaam bouwen te bevorderen met een focus op energie-efficiëntie en een gezond binnenklimaat voor een woongezonde oplossing. Deze gezamenlijke inspanning weerspiegelt een gedeelde toewijding aan een verantwoorde en toekomstgerichte benadering van de bouwindustrie.

 
Drie Premium-Producten voor de Duurzame bouw!
 
Sinds 1906 is Elka een ecologische pionier in gezaagd hout en plaatmaterialen, gevestigd in het Hunsruck-gebergte in Zuidwest-Duitsland. Het familiebedrijf heeft zich langdurig ingezet voor woongezondheid, beperking van emissie-uitstoot en duurzaamheid. De moderne zagerij produceert ook drielaags natuurlijke platen onder het merk "Elka Vita", en alle reststromen worden verwerkt in de ESB constructieplaten. Elka's ESB en ESB Plus zijn in 2021 de eerste klimaatneutraal geproduceerde constructieplaten op de markt, onderschreven door onafhankelijke instituten.
 
 
 
Sinds 1932 staat GUTEX synoniem voor hoogwaardige houtvezelisolatie, gespecialiseerd in klimaatpositieve oplossingen voor gevels, daken en aanbouwen. De innovatieve producten worden vervaardigd uit gecertificeerd naaldhout, afkomstig uit regionale bosbouw, en verwerkt volgens milieuvriendelijke normen. Het familiebedrijf diverse vormen van houtvezelisolatie, waaronder platen, matten en losse inblaasisolatie. Gutex zet zich in voor behaaglijke woonruimtes in harmonie met de natuur en biedt uitgebreide ondersteuning aan groothandels, architecten, bouwkundig tekenaars, timmerlieden en aannemers met individueel advies en service.
 
 
Pro Clima staat garant voor een aangenaam binnenklimaat, ongeacht het seizoen, met effectieve luchtdichte en winddichte systemen voor een optimaal geïsoleerde gebouwschil. Het streven is naar een gezonde leefomgeving zonder schadelijke stoffen en schimmels, terwijl stookkosten worden verlaagd en bouwschade wordt voorkomen. Met technisch leiderschap in bouwfysica, constructies, systemen en producten, biedt Pro Clima snel, eenvoudig en competent advies.

 

Klik hier voor meer informatie!