Al 125 jaar een totaalleverancier van hout en bouwmaterialen!

Een leverancier die ons ontzorgd

Lees hier het interview met Henk de Wilde - Directeur bouwmaterialen Witzand Bouwmaterialen

Henk de Wilde Witzand Bouwmaterialen

"Witzand Bouwmaterialen is een betrouwbare partner in hout- en bouwmaterialen en hét adres voor bouwend Oost- en Midden-Nederland. Ons familiebedrijf heeft een sterke groei doorgemaakt, ook door de overname van twee bedrijven. Deze bedrijven waren aangesloten bij Veris, zij boden scherpe inkooptarieven en een hoge servicegraad. Toen we Veris in 2011 verlieten zijn we op zoek gegaan naar alternatieven die ons, net als Veris, ontzorgen. Eén van deze leveranciers is Hoenderdaal.

Als totaalleverancier wil je alles kunnen leveren, maar uiteindelijk willen we daar ook weer niet te ver in gaan. Het moet wel iets toevoegen voor de klant. Daarom voeren we bij de productgroep schroeven een breed en ondiep assortiment. Voor iedere schroef zijn er diverse toepassingen en daarom moeten we hierin samen slimme keuzes maken.

Ooit hadden we het idee om schroeven per stuk te gaan verkopen. Al snel bleek dit te specialistisch en verder te gaan dan alleen het leveren van service. Toch merkten we dat zzp'ers moeite hadden om in één keer 200 stuks te kopen. Met de toevoeging van kleinverpakkingen in ons assortiment voorzien we alsnog in deze klantbehoefte.

Het brede assortiment van Hoenderdaal met Dynaplus als kwaliteitsmerk biedt ons voordeel. Dynaplus heeft inmiddels een sterke positie verworven en is bekend bij de vakman. Dit zien we ook terug in onze omzet. Hoewel Dynaplus goed bekend staat, is het niet voor ieder probleem dé oplossing. Als aanvulling hierop kan Hoenderdaal nieuwe producten ontwikkelen met nog meer focus op klantbehoeften, het milieutechnische aspect en de verpakkingswijze. 

Soms is het lastig om als generalist de kwaliteit van een schroef uit te leggen, vooral als het om grotere projecten gaat. Dan trekken we in een driehoeksverband op en brengen we partijen bij elkaar. Dat geeft vertrouwen, waardoor we ons uniek kunnen positioneren en meer toegevoegde waarde leveren. Dat is belangrijk, omdat je ziet dat de rol van de handel anders steeds meer een doorgeefluik wordt.

Jaarlijks vindt er een evaluatie plaats met Hoenderdaal, waarbij de omzet, de omloopcijfers en het aantal toe te kennen meters worden besproken. Witzand is tevreden over de samenwerking. Het zijn korte lijnen, het is een A-product en de leverbetrouwbaarheid is goed. Het zou nog mooier zijn als we voor verschillende markten verschillende producten hebben. De komende jaren zal het bedenken van een passende oplossing voor deze uitdaging onze gezamenlijke doelstelling zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat we dit samen gaan bewerkstelligen."