Al 125 jaar een totaalleverancier van hout en bouwmaterialen!

Traineeship Coen van Houwelingen

Coen van Houwelingen volgt momenteel een Traineeship binnen Witzand. In zijn Traineeship voert hij verschillende opdrachten en taken uit binnen de organisatie. Witzand is een groeiend en ambitieus bedrijf waarbinnen nieuwe en jonge talenten de kans krijgen zich te ontwikkelen.

In dit artikel vertelt Coen over zijn ervaringen binnen Witzand en zijn ambitie voor de toekomst.

Kan je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Coen van Houwelingen en kom oorspronkelijk uit Zeist. Momenteel ben ik woonachtig in Almelo en in 2018 heb ik de opleiding Business Management afgerond. Vroeger heb ik altijd meegewerkt in het familiebedrijf van mijn ouders en na het afronden van de opleiding heb ik besloten mee te kijken in een ander bedrijf. In een gesprek met Hans Morsink kwam de vraag naar voren of het mij leuk leek om mee te draaien binnen Witzand.  

Het eerste jaar stond in het teken van een traineeship binnen Witzand. Hierdoor werd ik snel wegwijs binnen de organisatie en deed ik veel kennis op van bouwmaterialen en de toepassingen die Witzand aanbiedt. Na het eerste jaar hebben we besloten de traineeship te verlengen naar tweeëneenhalf jaar.  

Witzand Bouwmaterialen

Ik ben binnen Witzand begonnen op de verkoopondersteuning gevolgd door de verkoop van hout- en plaatwerk. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor de gevelbekleding en zal de rest van aankomend jaar allround werkzaamheden gaan verrichten. Zo krijg ik een goed beeld van de verschillende afdelingen en toepassingen die Witzand te bieden heeft.

De samenwerking met de collega’s hier is super. Daarnaast heeft Witzand leuke klanten en gave leveranciers, waardoor ik elke dag weer met veel plezier naar mijn werk kom.

SAKOL

Witzand is, net als het familiebedrijf van Houwelingen, onderdeel van de SAKOL groep. De Sakol groep bestaat uit 8 zelfstandige bouwleveranciers en hebben allemaal een lange historie als familiebedrijf. Sakol organiseert het inkoopproces waardoor collectief ingekocht kan worden. Hierdoor kan de beste prijs-kwaliteit gegarandeerd worden. 

Ambitie

Mijn uiteindelijke ambitie ligt bij het terugkeren naar het familiebedrijf. Toen ik de kans kreeg om bij Witzand aan de slag te gaan was ik heel dankbaar. Zodoende kan ik namelijk meekijken in een andere organisatie met een andere bedrijfsvoering. Op deze manier hoop ik straks terug te keren met veel kennis en een frisse blik naar van Houwelingen.