Al 129 jaar een totaalleverancier van hout en bouwmaterialen!

HOE ZIEN JE DAGELIJKSE WERKZAAMHEDEN ER UIT?

In onze functie als productspecialist hebben we dagelijks veel diverse werkzaamheden. Deze werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het adviseren van klanten, het verkopen van isolatiematerialen en het voeren van gesprekken met leveranciers. Het verkopen van isolatie is complexer dan in eerste instantie doet lijken. We adviseren klanten met betrekking tot het inzetten van de isolatie materialen om de gewenste waarden en technische specificaties te behalen. Dit alles met een juiste balans in de prijs/kwaliteitsverhouding. Daarnaast bestaan onze werkzaamheden uit het analyseren van de wensen en behoeften van de klanten. Aan de hand van deze behoeften stellen wij het isolatie assortiment samen.

WAAR MOET DE KLANT OP LETTEN BIJ HET SELECTEREN VAN HET JUISTE ISOLATIEMATERIAAL?

Dat is heel erg verschillend en afhankelijk van diverse factoren. Je moet rekening houden met de constructie, of het project een nieuwbouw of een renovatieproject is en daarnaast moet er rekening gehouden worden met invloedrijke factoren zoals: De hoeveelheid beschikbare ruimte, de RC waarde die gehaald moet worden en welke ontwerp eisen er gelden.  

Daarom is het adviseren van klanten ook altijd complex en is het belangrijk dat we goed gekeken wordt naar deze factoren om een zo optimaal product te kunnen adviseren aan de klant.

WELKE TRENDS EN ONTWIKKELINGEN ZIJN ER MOMENTEEL OMTREND ISOLATIE?

Het isoleren zelf is een trend die door de jaren heen al flink toegenomen is. Tegenwoordig wordt er geen project meer zonder isolatiemateriaal gerealiseerd. Als we kijken naar trends in de isolatiemarkt, zien we een stijging in de vraag en het aanbod van Biobased isolatiematerialen. Duurzaamheid begint dan ook een steeds grotere rol te spelen in de bouw en dus ook bij het isoleren.

WAT VOOR OPLOSSINGEN BIEDT WITZAND MOMENTEEL AAN OP HET GEBIED VAN DUURZAME ISOLATIE MOGELIJKHEDEN?

Het aantal duurzame isolatie oplossingen is inderdaad sterk toegenomen de afgelopen jaren en ook Witzand heeft flinke ontwikkelingen op dit gebied doorgemaakt. Het duurzame isolatieassortiment bestaat momenteel uit diverse producten zoals Biobased isolatiemateriaal wat bestaat uit gras, dat afkomstig is uit bermen en circulair isolatiemateriaal wat gemaakt is door oude spijkerbroeken te recyclen. Zo is Witzand steeds op zoek naar duurzame alternatieven die een goede toevoeging zijn voor het duurzame isolatie assortiment. De ontwikkelingen in de markt gaan snel en houden we dan ook nauwlettend in de gaten. Dit met als doel om het assortiment duurzame isolatiematerialen verder te blijven door ontwikkelen.

HOE IS DE VRAAG VANUIT DE KLANT VERDEELD TUSSEN TRADITIONELE EN DUURZAME ISOLATIEMATERIALEN?

De vraag naar duurzame isolatiematerialen is de afgelopen jaren toegenomen. Echter merken we dat veel aannemers nog niet kiezen voor deze duurzame oplossingen, dit simpelweg omdat de prijs niet gunstiger is dan traditionele isolatiematerialen. Hierin zien we dat de prijs dus vaak de doorslaggevende factor is. Wanneer de duurzame isolatieoplossingen qua prijs gelijk of goedkoper aangeboden kunnen worden, zal de vraag ook toenemen. Wij zijn dan ook benieuwd hoe dit in de aankomende jaren zich verder zal ontwikkelen.

Meer weten over renovatie van witzand?

Bekijk onze renovatiefolder!