Historie

Witzand Bouwmaterialen bv is op 1 januari 2011 opgericht door een fusie van drie gerenommeerde bedrijven in Oost-Nederland, Witzand Hout bv uit Almelo, Van den Bosch Bouwstoffen bv uit Vriezenveen en ECB bv met vestigingen in Eibergen, Lichtenvoorde en Ruurlo.

In 1894 start J. Witzand in het centrum van Almelo de houthandel J. Witzand en Zoon. In 1970 gaat dit bedrijf verder als Witzand Hout bv. Onder leiding van de 4e generatie, de heer J.H. Witzand sr, maakt Witzand Hout bv een grote groei door en profileert zich als een toonaangevende houthandel in Twente.

De geschiedenis van Van den Bosch gaat terug tot 1922 toen in Vriezenveen A. Van den Bosch bouwmaterialenhandel en betonindustrie werd opgericht later bekend als Van den Bosch beton* bouwmaterialen bv. In 2001 werd de bouwmaterialentak van deze onderneming overgenomen door Witzand Holding bv.

Het oudste onderdeel is het bedrijf dat vooral bekendheid geniet in de Achterhoek onder de naam ECB, Eibergse Cementwarenfabriek en Bouwmaterialenhandel. In 1881 opgericht door Huender Jongsma. In 1910 gaat dit bedrijf verder onder de naam Smit Mengerink bouwmaterialen en in 1983 als BouwCenter ECB. In 2009 werd ECB overgenomen door Witzand Holding.

De kroon op een succesvolle samenwerking maakt Witzand Bouwmaterialen bv:┬ĘTrots op het verleden met een sterke focus op de toekomst!