ISO 14001

Duurzaamheid leeft, ook binnen Witzand. In ons doen en laten passen we dit al decennia toe en proberen we ons continu te verbeteren. Middels het ISO 14001 Milieu Management Systeem certificering hebben we dit vastgelegd in een milieubeleid, waarbij we bewust en structureel inhoud geven aan het verduurzamen van onze activiteiten en producten

Duurzaamheid leeft, ook binnen Witzand. In ons doen en laten passen we dit al decennia toe en proberen we ons continu te verbeteren. Middels het ISO 14001 Milieu Management Systeem certificering hebben we dit vastgelegd in een milieubeleid, waarbij we bewust en structureel inhoud geven aan het verduurzamen van onze activiteiten en producten. In onze dagelijkse werkzaamheden hebben we te maken met vele milieuaspecten. We maken o.a. intern gebruik van elektrische transportmiddelen en passen LED-verlichting toe op onze vestigingen voor de reducering van het energieverbruik.

ISO 14001 Milieu Management Systeem

Het ISO 14001 Milieu Management Systeem betreft een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft dat we structureel aandacht besteden aan onze milieuprestaties in de bedrijfsvoering en ons hier continu in willen blijven verbeteren. Binnen al onze zes vestigingen voldoen we aan de eisen opgesteld door de International Organization for Standardization (ISO). Bij de uit te voeren audits concludeerde de auditor dat Witzand Bouwmaterialen de milieurisico’s beheerst, voldoet aan de wet- en regelgeving en streeft naar continue verbetering van milieuprestaties in de gehele organisatie.

Duurzaamheidsactiviteiten

Witzand houdt zich al jaren bezig met de ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid, waarbij onderstaande duurzaamheidsaspecten op onze activiteiten worden toegepast:   

     -         Vernieuwbouw van onze vestiging te Almelo volgens duurzaamheidsnorm ‘BREEAM’;

     -         Vrachtwagens die over milieuvriendelijke EURO5 en 6-motoren beschikken;

     -         Toepassing van LED-verlichting op al onze vestigingen;

     -         Chauffeurs beschikken over de opleiding ‘het nieuwe rijden’;

     -         Met planprogramma efficiënt inplannen van af te leveren bestellingen met onze vrachtwagens;

     -         Elektrisch oplaadbare interne vervoersmiddelen;

     -         Digitale facturatie aan onze klanten;

     -         Samenwerking partners en leveranciers waardoor we de klant kunnen laten kiezen tussen duurzame bouwmaterialen; 

     -         Correcte afvalscheiding en verwerking door een erkende afvalinzamelaar.   

iso 14001 

  Meer informatie

  Wil je meer weten over de deze certificering? Neem eens een kijkje op de website van SCCM:
  http://www.sccm.nl/duurzaam-ondernemen-iso-14001-0  

  Bekijk ons ISO 14001- certificaat hier