Gipsvezelplaten

FERMACELL is een gipsvezelplaat, bestaande uit een mengsel van gips en vezels van gebruikt papier. Door papiervezels is de plaat zeer stootvast, hoog-geluidsisolerend en heeft een hoge brandwerendheid. Bovendien is fermacell vochtwerend.

De plaat bestaat door-en-door uit een en hetzelfde materiaal en is toepasbaar als scheidingswand, voorzetwand, verlaagd plafond, inbouwen van toiletreservoir of badkuip, etc. Behangen is, net als alle andere eindafwerkingen (schilderen, betegelen etc.) geen probleem. Net zo min als het afstomen van behang.

Aan een 12,5 mm dikke Fermacell wand kan op elke willekeurige plaats per holle-wandplug 50 kg of per schroef 30 kg worden opgehangen. Zware dingen als kapstokken, keukenkastjes en opbergsystemen kunnen probleemloos aan deze gipsvezelplaten worden afgehangen. Daarbij hoeft u geen rekening te houden met de plaats van de achter constructie waarop u de platen schroeft!

 

Voor een naadloze wand kunt u de fermacell ak platen gebruiken, deze hebben aan de plaateinden een verjonging waar naar verwerking een krimpgaas bandje verwerkt kan worden en vervolgens kan worden afgewerkt met een jointfiller .

 

Gipsvezelplaat