Prefab systemen

Witzand Bouwmaterialen, uw partner voor prefab elementen

 

De geconditioneerde omstandigheden in de fabriek staan garant voor hoge kwaliteit en optimale maatvastheid. Samen met u bereiden we uw opdracht tot in het kleinste detail voor en kijken we samen naar de mogelijkheden om het proces te optimaliseren of kosten te reduceren.

Deze voorbereiding kenmerkt zich door goed doordachte aansluitdetails, goede detaillering en optimalisatie van montage op de bouwplaats. Door het in 3D uitwerken van de elementen en de digitale aansturing van de productie leveren we maatwerk op de bouwplaats. En, door goed doordachte detailleringen besparen we tijdens het gehele proces veel bouwafval.

Prefab en houtskeletbouw blijken een prima combinatie! Door de snelle wijze van bouwen op de bouwplaats kan bovendien de afbouw sneller  starten, en dus het totale bouwproces in elkaar geschoven  worden. 

Indien Witzand Bouwmaterialen ook de afbouw  voor u en uw klant mag organiseren wordt uw proces nog verder geoptimaliseerd.

De prefab kap is in de meeste gevallen standaard gevuld met minerale wol of vlas. De voordelen hiervan zijn een uitstekende brandveiligheid en geluidsisolatie. Ook bij een hoge moeilijkheidsgraad van een dakconstructie kan prefab uitkomst bieden. Zo werd een landhuis in Doetinchem ontworpen met een getoogd dak.

Het in de fabriek vervaardigen van de prefab panelen leidde tot een snellere bouw en tot een betere kwaliteit van het dak.

Prefab daken

Een belangrijke ontwikkeling in de bouw is de toename van Prefab (Prefabricage). Dit komt voort vanuit de industrialisatie van…

Lees meer

Passief Bouwblok

Energieneutraal bouwen heeft de toekomst! Er komen steeds meer maatregelen om het energieverbruik te verlagen en de C02 uitstoot…

Lees meer

B-smart

B-smart - De nieuwe generatie duurzame funderingssystemen

Lees meer

Prefab Badkamers

Witzand Bouwmaterialen heeft innovatieve Prefab Badkamers ontwikkeld

Lees meer
Actieblok titeltest

Dit is een voorbeeldtekst welke veranderd kan worden.