Isovlas


Het ideale leefklimaat, ultiem wooncomfort, verrassend en betaalbaar.

Isoleren met Isovlas is kiezen voor ultiem wooncomfort door een optimaal leefklimaat, dat ook nog eens aangenaam betaalbaar is. Isovlas bouwisolatie is immers optimaal temperatuur- en vochtregulerend, omdat het van natuurlijke vlasvezels is gemaakt, die hun natuurlijke vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen ook als isolatie behouden. Isovlas zorgt voor een ideale temperatuur.

Geld tbv isovlasIsovlas PL en PN bouwisolatie hebben een ongevenaarde temperatuurdempingsfactor en dus warmteopslagcapaciteit. In de zomer kan dit, bij een temperatuur van 30C buiten, resulteren in een binnentemperatuur van circa 23C (met MW is dat rond de 28C). In de winter geldt het omgekeerde: bij -5C blijft het binnen 21C met Isovlas PL, waar het met MW 19C wordt. Door alles goed met Isovlas te isoleren of na te isoleren, is een comfortabel binnenklimaat zeker. Zowel in de winter als in de zomer! Isovlas als isolatiemateriaal blijkt dus eens te meer even logisch als geniaal ook in het licht van het Bouwbesluit. Isovlas heeft de unieke mogelijkheden van vlas vertaald in bouwisolatie. Isovlas onderscheidt zich van traditionele isolatiematerialen en overtreft deze ook op aspecten van gezondheid en milieu. Bouwen met Isovlas is veel gezonder (geen gezondheidstwijfel bij de verwerking!!), comfortabeler en financieel erg aantrekkelijk. Bouwen met Isovlas is technisch en economisch aantoonbaar het beste voor iedereen: voor ontwikkelaars, overheden, woningbouwverenigingen, architecten, aannemers, verwerkers en niet in de laatste plaats eindgebruikers.

Isovlas warmte winst

De voordelen van Isovlas:

De temperatuurdempingsfactorvan Isovlas is ongevenaard:
winterwarm en zomerkoel De temperatuurdemping, of warmteaccumulatie -de tijd die de warmte nodig heeft om door de isolatie te komen- is circa viermaal zo hoog als bij gangbare isolatiematerialen zoals minerale wol. Het duurt dus circa viermaal zo lang voordat een huis is afgekoeld of opgewarmd. Isovlas onderscheidt zich dus met name door de ongevenaarde warmteopslagcapaciteit, waardoor een gebouw in de winter veel minder koel is en in de zomer minder warm.

Isovlas is optimaal vochtregulerend door de natuurlijke vezels:
Isovlas kan vocht bufferen en verschimmelt niet. De vezels absorberen van naturen het vocht als binnen een hoge relatieve luchtvochtigheid is en laten het los bij een lage relatieve luchtvochtigheid. Dit proces verbetert het binnenklimaat enorm, omdat er in het gebouw een evenwichtige vochthuishouding ontstaat.

Isovlas isoleert akoestisch beter dan traditionele isolatiematerialen:
De geluidsabsorptie van Isovlas bouwisolatie is alfaw 0,95. Isovlas absorbeert trillingen veel beter, omdat de vezels flexibeler zijn en meeveren met de geluidstrillingen. De open structuur zorgt er bovendien voor dat luchtbeweging (geluidstrillingen) door wrijving wordt omgezet in warmte. Vlasproducten worden bijvoorbeeld veel gebruikt als vormdelen in de automobielindustrie en in geluidsstudio's juist vanwege de hoge geluidsabsorptie.

Isovlas is vormvast en van naturen sterk:
Door de sterke vezels hebben Isovlas bouwisolatie platen een goede stijfheid. Oneffenheden worden eenvoudig opgevangen. De platen sluiten onderling optimaal aan door de in elkaar grijpende vezels. De unieke vezelstructuur zorgt ervoor dat het risico van (krimp)naden verwaarloosbaar is.

Isovlas bouwisolatie is:
uitermate brandveilig Isovlas is behandeld met een brandvertrager.Zet je een brander op Isovlas dan verkoolt het materiaal. Deze verkoolde laag werkt als extra isolator tegen brand. Isovlas heeft de Europese brandklasse C en is geschikt voor alle toepassingen in de bouw.